Dragi posjetitelji,

molimo Vas da odvojite nekoliko trenutaka i pročitate upute o kupnji na Domus Sesvete internet trgovini.

Prilikom ulaska na stranicu Domus Sesvete internet trgovine vidjet ćete jasne i pregledne kategorije koje će Vam omogućiti lagodnu i jednostavnu kupnju.

Kod kupnje na Domus Sesvete Internet trgovini, možete se registrirati klikom na „Registracija“ i ispunite formular. Tamo ćete, između ostalog, primijetiti da možete navesti različite adrese za naplatu i za dostavu. Na taj način kupljenu robu dostavljamo na jednu adresu, a račun šaljemo na drugu. Ukoliko ste već kupovali na Domus Sesvete Internet trgovini dovoljno je upisati korisničko ime i lozinku te krenuti u kupnju.
Kupnju možete obaviti i kao gost bez registracije.
Kupnju ostvarujete klikom na košaricu kod odabranog proizvoda  koji će se potom pojaviti u Vašoj košarici . Želite li vidjeti što sve imate u košarici, jednostavno kliknete na nju.

Plaćanje se može izvršiti virmanom (nalogom za plaćanje), pouzećem (gotovinom po primitku robe) ukoliko ste fizička osoba ili kartičnom naplatom.

Kad kliknete “Naruči” pojavit će se stranica s Vašim podacima gdje odabirete način plaćanja i imate mogućnost promijeniti svoje podatke.

UVJETI KUPOVINE

Ovi uvjeti definiraju postupak registracije, naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije proizvoda ponuđenih u našoj Internet trgovini.

Prodavatelj (Isporučitelj) proizvoda je Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 SESVETE,  OIB: 81806367106, Matični broj: 02674246; a Kupac je registrirani posjetitelj ili gost web stranica www.domus-sesvete.hr i Domus Sesvete Internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe te izvrši plaćanje virmanom po ponudi,pouzećem ili kartično.

Posebno napominjemo da kupnju Proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zatražiti samo njegovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu zatražiti kupnju Proizvoda samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu uvjeta kupovine ove web stranice u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Prodavatelj zadržava pravo promjene navedenih cijena bez prethodne najave.

REGISTRACIJA / ELEKTRONSKI OBRAZAC NARUDŽBE

Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se na web stranici www.domus-sesvete.hr (korisničko ime i lozinka)

Odabirom svog korisničkog  imena i lozinke, te upisom traženih podataka postajete naš registrirani korisnik.

Nakon uspješno obavljene registracije dobit ćete e-mail s Vašim podacima za registraciju. Iste koristite prilikom svake sljedeće kupovine u Domus Sesvete Internet trgovini. Tako s lakoćom možete kupovati, te pratiti sve svoje narudžbe kao i novosti o novim proizvodima ili akcijama.

Ukoliko ste zaboravili lozinku, unesite ponovo svoju e-mail adresu i zatražite lozinku i ubrzo ćete dobiti e-mail s novom lozinkom.

POSTUPAK NARUDŽBE

Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda te njegovim spremanjem u košaricu.

Ukoliko proizvod trenutačno nije dostupan možete nas kontaktirati e-mailom ili telefonski.

Nakon što ste odabrali željene proizvode, vodimo Vas kroz košaricu do narudžbe, u kojoj unosite podatke za naplatu i adresu za isporuku naručenih proizvoda.

Na elektronskom obrascu narudžbe ispunite sva potrebna polja

– adresa kupca/adresa isporuke: naziv tvrtke, ime i prezime, adresa, kontakt e-mail i telefon;

– način plaćanja:

1) plaćanje virmanom/internet bankarstvom

nalogom za prijenos – ako se odlučite za ovaj vid plaćanja na kraju procesa narudžbe dobiti ćete pisanu ponudu i sve podatke potrebne za uplatu na Vaš E-mail

2) pouzećem

robu plaćate gotovinom prilikom isporuke

3) kartičnom naplatom

 • jednokratno plaćanje: Maestro, MasterCard, VISA, Diners, Discover i DinaCard karticama
 • obročna otplata: VISA Inspire, Visa Premium i Maestro karticama (od 2 do 12 rata)

Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja te klikne na gumb kupi/naručite.

Nakon zaprimljene narudžbe dobit ćete povratni e-mail potvrde o uspješno obavljenoj kupovini. Ako ste se odlučili za plaćanje putem virmana stići će Vam i  ponuda  i svi potrebni podaci na osnovu kojih možete izvršiti plaćanje.

CIJENE

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

PLAĆANJE

Moguća su tri načina plaćanja

1) virmanom

nalogom za prijenos- ako se odlučite za ovaj vid plaćanja na kraju procesa narudžbe dobiti ćete pisanu ponudu i sve podatke potrebne za uplatu na Vaš E-mail

2) pouzećem

robu plaćate gotovinom prilikom isporuke

3) karticom PBZ card-a i Erste Card Club-a

 • jednokratno plaćanje: Maestro, MasterCard, VISA, Diners, Discover i DinaCard karticama
 • plaćanje na 2-12 rata: VISA Inspire, Visa Premium i Maestro kartica PBZ banke
 • plaćanje na 12 rata: Diners, Maestro i Visa (MB+) kartica Erste banke *minimalni iznos za obročno plaćanje Maestro i Visa karticama Erste banke je 200,00 kn

Sve cijene izražene su u kunama (kn) i sadrže pripadajuću stopu PDV-a.

Za dostavu na području Republike Hrvatske naplaćujemo trošak poštarine u iznosima prikazanim u prilogu „Cjenik dostave prema kupcima sa PDV“.

Robu je moguće kupiti samo na području RH. Dostava robe van područja RH na upit.

ISPORUKA

Nakon zaprimanja  potvrde o plaćanju (u slučaju plaćanja virmanom) prodavatelj se obvezuje isporučiti naručenu pošiljku u roku od 7 (sedam) radnih dana ukoliko je naručena roba na stanju.

U slučaju plaćanja pouzećem Prodavatelj se obvezuje isporučiti pošiljku kupcu u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana narudžbe ukoliko je naručena roba na stanju. Kod plaćanja pouzećem robu je jedino moguće platiti u gotovini.

U slučaju plaćanja karticom Prodavatelj se obvezuje isporučiti pošiljku kupcu u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana narudžbe ukoliko je naručena roba na stanju.

Ovisno o adresi isporuke proizvodi se otpremaju vlastitom dostavom ili Overseas expressom.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u poštanskom prometu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac ne primi naručeni proizvod, ili obavijest o isporuci, u očekivanom vremenu (maksimalno 7 radnih dana) , ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

JAMSTVO

Jamstvo vrijedi u rokovima određenima važećim propisima, od datuma dostave robe, te je u svrhu ostvarivanja prava na jamstvo potreban originalan račun kao dokaz kupovine. Razdoblje trajanja jamstva i sve što jamstvo pokriva u vezi s nekim proizvodom navedeno je uz svaki proizvod. Kupac je obvezan obavijestiti Domus Sesvete d.o.o. o postojanju vidljivih nedostataka u roku od 2 mjeseca od dana od kada je otkrio nedostatak a najkasnije u roku od 2 godine od prijelaza rizika na kupce.

PRIGOVORI KUPACA

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore uputi putem pošte na adresu Prodavatelja Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 SESVETE, odnosno putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte Prodavatelja info@domus-sesvete.hr te će Prodavatelj obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

REKLAMACIJE  / POVRAT ROBE

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu navedenom na stranicama Internet trgovine.

Slika koja se nalazi uz proizvod  ne mora nužno odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te ju kupac ne može uzeti kao temelj za reklamaciju.

Odgovornost za materijalni nedostatak proizvoda regulirana je člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.)

Neispravan proizvod nakon reklamacije (telefonski ili pismeno) kupac šalje prodavatelju poštom uz dostavnicu, na adresu: Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 ZAGREB. Prodavatelj se obvezuje da će u što kraćem roku, a najduže u roku od 14 dana neispravan proizvod zamijeniti ispravnim. Troškove dopreme novog ispravnog proizvoda na adresu kupca snosi prodavatelj.

Kupac ima pravo na povrat artikla ukoliko mu je isporučen artikl koju nije naručio (artikl ne odgovara specifikaciji artikla koji je kupac naručio). U tom mu se slučaju ponovno šalje artikl koju je kupac naručio (o trošku prodavatelja), te mu se vraćaju troškovi koje je kupac platio za slanje vraćene robe prema prodavatelju.

U slučaju nemogućnosti isporuke drugog artikla ili otklanjanja neispravnosti, Prodavatelj će nadoknaditi Kupcu njegove ukupne poštanske troškove povrata artikla (troškove slanja artikla kupcu te troškove povrata artikla od kupca), te od kupca uplaćenu vrijednost vraćenog artikla.

Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koje su nastale prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.

Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe.

Za sve reklamacije molimo da nas kontaktirate:

RASKID UGOVORA

Ukoliko ste se predomislili, naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja, a otkazati narudžbu možete i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Obavijest o povratu i/ili otkazu naručenih artikala upućuje se našoj korisničkoj podršci na telefon: +385 1 2058 511, faks: +385 1 2010 905 ili putem e-mail-a: info@domus-sesvete.hr.

Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, zamjenu nije moguće napraviti klasičnim putem ‘1 za 1’, već sukladno odredbama članka 74. stavka 2. Zakona o zaštiti potrošača (»Narodne novine«, broj 41/14) potrebno je napraviti jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji uz eventualni povrat artikla.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu: „Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 Sesvete, telefaksom na broj: +385 1 2010 905  ili elektroničkom poštom info@domus-sesvete.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca „Obrazac za jednostrani raskid ugovora“.

 1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
  Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
 2. Povrat uplaćenog iznosa
  Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

 1. Povrat robe
  Robu vratite ili je predajte nama na adresu: „Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 Sesvete, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu Odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

 1. Troškovi povrata robe
  Izravne troškove povrata robe snosi sam kupac.
 2. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
  Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.


Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

ONLINE RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

Sukladno uredbi Europske unije, Domus Sesvete web trgovina sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova za proizvode i usluge kupljene putem interneta, a koje kupci mogu predati online.

Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova (Online Dispute Resolution platform) primjenjuje se od 09. siječnja 2016.

Sukladno Članku 14. stavku 1. te Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela je s radom 15. veljače 2016. godine.

Nastavno na gore navedene odredbe, u nastavku je elektronska poveznica (link): Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova 

IZJAVA O KONVERZIJI – STATEMENT OF CONVERSION eng.

Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskoj valuti. Naplaćeni iznos na vašem računu na kreditnoj kartici pretvara se u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga kreditnih kartica.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. eng.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Domus Sesvete  d.o.o. se obvezuje poštovati anonimnost i privatnost svih registriranih korisnika i kupaca.

Osobni podaci korisnika, kao što su ime, tvrtka, oib tvrtke, adresa, telefonski broj, e-mail adresa ili funkcija mogu se prikupljati samo ako se korisnik registrira i dobrovoljno ispuni obrasce za narudžbu te prihvati opće uvjete i odredbe.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i ispunjavanja obrasca kod kupovine u Internet trgovini.

Domus Sesvete d.o.o. će štititi tajnost podataka koji su mu dostavljeni te će ih koristiti isključivo za vlastite potrebe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Domus Sesvete d.o.o. ima pravo distribuirati korisniku elektroničkom poštom informativne poruke i obavijesti o svojim uslugama, promjenama postojećih usluga i novostima iz svoje palete proizvoda.

PRAVILA PRIVATNOSTI – dodatak u uvjetima kupovine

Domus Sesvete d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Domus Sesvete d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O KORIŠTENJU WSPAY-A

Domus Sesvete d.o.o koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

INFORMACIJE O TRGOVCU

Tvrtka: Domus Sesvete društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu

Skraćeni naziv tvrtke: Domus Sesvete d.o.o.

Registarski sud: Trgovački sud u Zagrebu

MBS: 080739082
OIB: 81806367106
MB: 02674246

Temeljni kapital: 520.000,00 kn, uplaćen u cijelosti

Sjedište:
Zagrebačka 123
10360 Sesvete
Hrvatska
tel.: +385 1 20 58 511
fax.: +385 1 20 10 905
info@domus-sesvete.hr

Uprava-Direktor: Dominik Palikuća

Poslovna banka:
Zagrebačka banka d.d. Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 10
IBAN: HR2223600001102161504

Privredna banka d.d. Zagreb, Radnička cesta 50
IBAN: HR5523400091110602776

Uvjete kupovine u pdf obliku možete preuzeti ovdje: Uvjeti kupovine.pdf